Bieszczadzkie Smaki

NALEWKARNIA

W latach 60-tych rodzice pracowali w stadninie koni w województwie poznańskim gdzie w każdym gospodarstwie była gorzelnia, a "gorzelnianka" wydawana w deputacie służyła mojej mamie do wyrobu "ajerkoniaku" i wielu innych nalewek, którymi raczyła Panie i Panów w bryczesach.........

W latach siedemdziesiątych studiowałem w pięknym Wrocławiu gdzie mój stryjek, emerytowany leśniczy, partyzant częstował kusztyczkiem naleweczki, a miał ich może 100 albo więcej. Zeszyt z przepisami bezcennymi po śmierci stryja gdzieś zaginął...

Spisywane przepisy z różnych zakątków Polski, długie wieczorne rozmowy i książki stare i nowe, tradycje rodzinne - wszystko zebrane w jedną całość pozwoliły obrać jeden słuszny kierunek - NALEWKARNIA

Nalewki wytwarzamy z roślin, owoców, ziół z czystych terenów Bieszczadów, poddawane maceracji jednym z najlepszych spirytusów produkcji polskiej. Nasze nalewki wyrabiamy bez użycia urządzeń mechanicznych oraz jakichkolwiek konserwantów, ulepszaczy, barwników, środków chemicznych.

Nalewki dojrzewają od kilku do kilkunastu miesięcy w szklanych gąsiorach i słojach co pozwala na wnikliwą obserwację procesu dojrzewania. Po upływie pełnego okresu dojrzewania nalewki poddawane są filtracji i zostają rozlane do butelek.

Smak naszych nalewek oceniło już wielu, pora na Ciebie!

WAŻNA INFORMACJA: BIESZCZADZKIE SMAKI SĄ LEGALNYM PRODUCENTEM Z AKCYZOWANYMI PRODUKTAMI I STOSOWNYMI POZWOLENIAMI.

Zapraszam

Bogdan