Bieszczadzkie Smaki

ODWRÓCONE WARSZTATY PIECZENIA CHLEBA

grupy min. 10 osób a max 20, orientacyjny czas trwania ok. 2-2,5godz., godz. rozpoczęcia do uzgodnienia

1)rozpoczynamy od wstawienia chleba do pieca (dlatego ważne jest punktualne przybycie na umówioną godzinę, bo odpowiednio wcześnie muszę zarobić chleb aby mógł wyrosnąć )

2)robimy pokaz wyrabiania chleba z omówieniem szczegółów i wszystkimi detalami aby chleb się udał
3)odpowiadamy na pytania zadawane przez uczestników
4)wyjęcie upieczonego chleba z pieca
5)W trakcie trwania warsztatów , poczęstunek- degustacja produktów z naszego gospodarstwa:
- 3 rodzaje pieczywa
-3 rodzaje sera (solony dojrzewający, z dodatkiem czosnku niedźwiedziego, pieprzem Caen-masło domowe z czosnkiem niedźwiedzim-pesto z czosnku niedźwiedziego-konfitura
-4 rodzaje herbat ziołowych +miodek z mniszka lekarskiego-ziołowe syropy do wyboru

-3 – 4 rodzaje nalewek (w zależności od aktualnej oferty)

6)koszt warsztatów od osoby 45 zł netto

7)każdy z uczestników ma możliwość zakupu zakwasu oraz suchych (usypanych przez nas) składników na dwa chleby oraz szczegółowy przepis- koszt 15 zł


Proszę wypełnić formularz - skontaktujemy się z Państwem!